Fotogaaf vertelt: Myrthe Schuijt

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven eruit?
Ik ben Myrthe Schuijt, een achttienjarig meisje met hele grote dromen en ambities. Momenteel zit ik nog op de middelbare school maar dat weerhoud mij er zeker niet van om creatief bezig te zijn. Dus als je me zoekt, kijk dan even bij de C van camera, wellicht ben ik daar te vinden! Maar je kan me momenteel ook tegen het lijf lopen in de bibliotheek, leren voor mijn examenweek of in het weekend in de discotheek. En natuurlijk op locaties waarvan het woord niet eindigd op –theek.

Waarom en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Zolang ik mij kan herinneren ben ik al creatief bezig. Op mijn vijftiende besloot ik dit een plek te geven op the world wide web en begon een blog. Niet veel later kocht ik een spiegelreflexcamera om mijn website van eigen beeldmateriaal te kunnen voorzien en nu, drie jaar later, zijn mijn camera en ik onafscheidelijk.

Kun je er volledig van rond komen, of doe je er nog iets naast?
Haha, om eerlijk te zijn heb ik nog niet zoveel klussen gehad. Netwerken is iets waar ik op dit moment nog niet zoveel mee bezig ben. Ik steek mijn tijd dan veel liever in het verbeteren van fotografie skills. Wat ik wel al zeker weet is dat ik later mijn geld wil verdienen in de creatieve sector. Volgend jaar kom ik al wat dichter bij dat doel, want dan ga ik op de kunstacademie in Breda studeren.

Met welke camera fotografeer jij, en wat zijn jouw favoriete objectieven?
Een Canon 700D en het liefst met de 50 mm f/1.8 lens, ook wel bekend als de plastic fantastic. Deze is echt geweldig voor portretfotografie omdat de achtergrond onscherper is.

Laat jouw favoriete foto zien van de afgelopen 6 maanden. Kun je er iets over vertellen?
Deze foto maakte ik op het treinstation in Florence toen ik daar met mijn klas op kunstreis was. Haar bril is natuurlijk al iets dat meteen opvalt maar ik ben ook heel blij met de blik die ik heb kunnen vangen.

Wat fotografeer je het liefst?
Mensen! Ik vind straatfotografie heel leuk omdat er zoveel verschillende mensen op straat lopen. Het is alsof we allemaal in een foto leven en het de taak van de fotograaf is om dit enkel nog vast te leggen. Van iets dagelijks een stukje kunst maken spreekt me erg aan. Bovendien vind ik het ook heel erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en zie mijn camera als een hulpmiddel om contact te maken. Iedereen zit tegenwoordig zo erg in zijn eigen wereldje en hoe leuk is het om even een kijkje te kunnen nemen in dat wereldje?

Heb je nog wensen of dromen binnen de fotografie die je graag waar zou willen maken
Wensen niet zozeer, maar een droom zou zijn om als fotografe te mogen reizen voor een magazine of een blog. Ik heb geen idee wat de toekomst mij gaat brengen, maar dromen mogen altijd gedroomd worden, toch?

Wie of wat is jouw grootste voorbeeld, en waarom?
Op dit moment is dat Rachel Ecclestone, een jonge fotografe, woonachtig in Amsterdam die echt prachtige foto’s maakt. Ze doet veel clubfotografie maar maakt ook hele inspirerende zelfportretten op haar instagramaccount @urbantraveller.
Verder zie ik haar als mijn voorbeeld voor mijn gevoel het taboe van hard werken als vrouw doorbreekt. Ze gaat honderd procent voor haar droom. Bovendien is ze in tegenstelling tot veel andere grote Instagrammers niet arrogant maar heel enthousiast en lief tegenover haar volgers.

Wat wil je iedere beginnende fotograaf graag mee geven?
Dat andere fotografen nadoen niet erg is. Sterker nog, je kan er super veel van leren door bijvoorbeeld op dezelfde manier met licht te experimenteren. Ik denk dat je dan uiteindelijk op een eigen stijl komt waarbij je denkt, ja, dit is typisch mij. Zo is dat bij mij ook gegaan. In het begin wilde ik net als vele anderen op Instagram ook een witte feed, maar na veel fotograferen en het oefenen met de techniek kwam ik erachter dat fel kleurgebruik beter bij mij past.
Let er wel op dat je niet de ideeen van anderen steelt, maar vermeld altijd de naam van de oorspronkelijke fotograaf erbij als je foto online plaatst. Als je later zelf in de positie zit dat mensen jouw werk gaan nadoen wil je ook dat zij ook jouw naam noemen.

Wat is jouw website en op welke social media kanalen kunnen we je volgen?
Blog: www.lamyrthille.nl
Instagram: www.instagram.com/lamyrthille

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*