Fotograaf vertelt: Claudia Verloop

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven eruit?
Ik ben Claudia Verloop, 20 jaar, student journalistiek en portret- trouw- en lifestylefotograaf. Samen met mijn verloofde Pieter wil ik volgend jaar gaan trouwen, waar ik heel erg naar uitkijk. Mijn dagelijks leven bestaat uit fotograferen, studeren, schrijven, boswandelingen en knusse bankhang middagen (met chocolade!).

door Mirthe Helena Photography

Waarom en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Rond mijn tiende kreeg ik een digitale camera voor mijn verjaardag. Toen begon de pret! Ik vond het fantastisch om tijdens vakanties foto’s te maken. Later begon ik een blog waarvoor ik graag mooie foto’s wilde maken. Op mijn zestiende kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en sindsdien is er een hele creatieve avontuurlijke wereld voor me geopend.

Kun je er volledig van rond komen, of doe je er nog iets naast?
Ik ben student, dus ik heb niet hele hoge kosten. In principe zou ik ervan rond kunnen komen, maar dan zou het krap zijn. Daarom werk ik daarnaast nog als journalist.

Met welke camera fotografeer jij, en wat zijn jouw favoriete objectieven?
De Sony a77ii! Heel veel mensen kijken me gek aan als ik vertel dat ik met Sony camera’s werk, maar het zijn ontzettend fijne camera’s. De besturing is snel en makkelijk, wat ervoor zorgt dat ik me tijdens het fotograferen maximaal kan focussen op het creatieve aspect. Natuurlijk moet ik nog wel handmatig instellen, maar deze camera’s maken dat makkelijker. Mijn favoriete objectief is de Sigma 50mm f1.4 lens. Daarnaast fotografeer ik met een 35mm en een 85mm lens. Alleen prime lenzen dus, omdat dit erg bij mijn stijl past. De lenzen zijn ook lichtsterk, wat erg fijn is in lastigere lichtsituaties tijdens het fotograferen.

Laat jouw favoriete foto zien van de afgelopen 6 maanden. Kun je er iets over vertellen?
Dit zwart witte portret van Mirthe. We kennen elkaar via social media en bleken bij elkaar op school te zitten. We zijn samen het bos in gegaan en hebben elkaar op de foto gezet. De portretten vind ik zo mooi geworden.

Wat fotografeer je het liefst?
Het liefst maak ik portretten in het bos. Ik voel me daar helemaal in thuis, omdat de omgeving goed bij mijn stijl past en omdat ik het de leukste uitdaging vind om iemand krachtig, maar toch kwetsbaar op de foto te kunnen zetten. Oh en een bruidspaar in een uitgestrekt veld: daar kun je me voor wakker maken. Vooral als dan ook de zon onder gaat!

De favoriete foto van Claudia, van de afgelopen 6 maanden

Heb je nog wensen of dromen binnen de fotografie die je graag waar zou willen maken?
Uiteraard! Met mijn motivatie en talent zit het volgens mij wel goed en daar wil ik dus het meeste uithalen. Ik hoop dus nog veel te leren over de technische kant, bewerken van foto’s, maar ook alles eromheen binnen het bedrijf. Denk aan branding, marketing etc. Ik hoop fotografie en tekst te kunnen combineren en ermee verhalen te vertellen.

Wie of wat is jouw grootste voorbeeld, en waarom?
Ik heb eigenlijk geen grootste voorbeeld als het gaat om een specifieke fotograaf. Ik geloof dat iedereen eigen talent en kracht heeft gekregen. Voor iedere klant is er ergens een perfecte fotograaf te vinden die aansluit op de visie en de wens van de klant. Ik probeer dus vooral af te gaan op mijn eigen kunnen en de klant die ik hiermee kan bereiken. Inspiratie haal ik uit plekken in de natuur, Instagram en Pinterest.

Wat wil je iedere beginnende fotograaf graag mee geven?
Blijf bij jezelf en vergelijk je niet met anderen. Het is oke om voorbeelden te hebben, maar jij bent uniek en je moet niet hetzelfde willen als iemand anders. Iedereen heeft een eigen verhaal en maakt een eigen proces mee als het gaat om succesvol worden als fotograaf. Het is veel belangrijker om te doen waar jij gelukkig van wordt, dan succesvol te zijn in iets wat niet bij je past.

Wat is jouw website en op welke social media kanalen kunnen we je volgen?
Ja, leuk als je online hallo komt zeggen!
Mijn website is www.claudiaverloop.com
Instagram claudiaverloop
Facebook ClaudiaVerloopFotografie 
Pinterest claudiaverloop

Clau, wat ben je goed bezig. Zo je eigen stijl, en dat je geniet van al die bos portretten. Heel cool. Blijf dat vooral doen!

Q: Wat vind jij een mooi beeld van Claudia?

Mariska van der Haven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*