Fotograaf vertelt: Liselotte Fleur

 

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven eruit?
Ik ben Liselotte Fleur, 25 jaar oud en ik werk als freelance modefotograaf. Ik werk graag in mijn eigen studio in het centrum van Rotterdam, maar ik fotografeer het liefst op locatie. Op locatie en met daglicht voel ik me het meest geïnspireerd. Als modefotograaf moet je ook goed kunnen samenwerken in team. Toen ik net begon (ik was net 15) was dit even wennen, ook omdat je als fotograaf een groot deel van de regie in handen hebt, maar daarna vond ik dit juist erg fijn. Om samen te kunnen werken met getalenteerde modellen, visagisten en stylisten is het leukste wat er is!

Waarom en wanneer ben je begonnen met fotografie?
In mijn tienerjaren werd mij duidelijk dat mijn interesse voor fotografie bleef groeien. Al op een jonge leeftijd ging ik mij richten op mode en portretten omdat ik veel in magazines aan het bladeren was. Dit wilde ik graag zelf creëren! Nu fotografeer ik al ruim 10 jaar. In 2013 ben ik afgestudeerd richting fotografie aan de Willem de Kooning Academie waarvan een semester in Milaan aan de Academia di Belli Arti di Brera.

Met welke camera fotografeer jij, en wat zijn jouw favoriete objectieven?
Ik fotografeer momenteel Canon EOS 5D Mark IV met de prime lenzen zoals de 35mm, 50mm, 85mm en 100mm. Met een prime lens ben je verplicht om beter opzoek te gaan naar het kader en om je model heen te lopen in plaats van in te zoomen. Zo ontstaat er ook meer interactie tijdens een fotoshoot wat ik erg belangrijk vind. Ik heb momenteel maar 1 zoomlens, de 24-70mm, die is wel ideaal in situaties waar ik geen tijd heb om vaak van lens te wisselen. Ik kies altijd voor lichtsterke lenzen, het is echt de moeite waard om te investeren in goede lenzen. Je camera zal na een aantal jaartjes slijten en verouderen qua techniek, maar lenzen gaan echt jaren mee. In het dagelijks leven en op reis neem ik geen zware camera mee, dan fotografeer ik met de Olympus PEN E-PL8 met de prime lenzen 17mm, 25mm en 45mm.

 

Laat jouw favoriete foto zien van de afgelopen 6 maanden. Kun je er iets over vertellen?
Deze foto heb ik kortgeleden gemaakt van model Jacomien. Naast modefotografie vind ik het ook heel leuk om modellen te fotograferen, gewoon 1 op 1, dus geen team om ons heen. Het model heeft dan natuurlijke makeup op en neemt haar eigen kleding mee. We liepen wat rond om mooie locaties te zoeken en na een tijdje werden we gevraagd of we op een boot wilde fotograferen. Ik vind dit soort spontane momenten altijd heel fijn, dus natuurlijk zeiden we ja, en we waren erg blij met deze unieke locatie!

Wat fotografeer je het liefst?
Zoals ik al genoemd heb richt ik mij volledig op modefotografie. Het voordeel van mijn werk als modefotografe is dat ik op veel verschillende en bijzondere plaatsen en locaties kom en daarnaast heel veel mensen heb leren kennen. Sommige mensen met wie ik heb gewerkt zijn zelfs goede vrienden geworden en ik vind het heerlijk om verhalen en ervaringen te delen en te horen van mensen die in hetzelfde wereldje zitten.

Heb je nog wensen of dromen binnen de fotografie die je graag waar zou willen maken?
Ik heb al diverse fotoshoots georganiseerd in Los Angeles, Barcelona, Milaan en Parijs maar graag zou ik nog op veel meer mooie locaties willen werken. Het is mijn droom om met getalenteerde teams en mooie designs van bekende merken te kunnen werken. En vervolgens de foto’s terug te zien in toonaangevende fashion magazines en campagnes!

Wie of wat is jou grootste voorbeeld, en waarom?
Ik vind het werk Peter Lindberg altijd erg mooi en vooral zeer inspirerend omdat het allemaal zo natuurlijk en verhalend is.


Wat wil je iedere beginnende fotograaf graag mee geven?

  • Zo veel mogelijk fotograferen en met diverse teams werken, hierdoor ontwikkel je niet alleen je fotografie skills maar verbreedt je ook meteen je netwerk. Je netwerk is het meest belangrijkste in modefotografie.
  • Durf te experimenteren. Plan niet alles van te voren. De mooiste foto’s ontstaan vaak op de momenten dat ik het niet verwacht!
  • Deel je resultaten en behind the scenes verhalen op je social media kanalen en volg relevante fotografen, modellen en andere creatieven om te weten wat er speelt en probeer hierin je eigen weg te vinden.

Wat is jouw website en op welke social media kanalen kunnen we je volgen?
Website: www.liselottefleur.com
Blog: www.thefashioncamera.com
Instagram: @liselottefleur

Ik vind het werk van Liselotte echt prachtig. De laatste foto in dit artikel, wauw! Hoe ze speelt met schaduw en al haar kleuren etc. Prachtig! Een echte #girlboss! Lekker blijven doorgaan topper.

 

Say Cheese,
Mariska van der Haven

 

BewarenBewaren

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*