Fotograaf vertelt: Mariët Mons

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven eruit?
Ik ben Mariët Mons, getrouwd met de allerleukste man en bazin van de allerleukste hond. We wonen in Den Haag, vlakbij het strand en mijn leven bestaat uit fotograferen, editen, andere creatieve projecten, wandelen met de hond, lezen, koken, gamen en af en toe een leuk reisje!

Waarom en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Toen ik 11 was kocht ik mijn eerste digitale camera, omdat ik foto’s wilde maken van onze paarden. Ik vond dat zo leuk en bleek er best goed in te zijn, dus vroegen steeds meer mensen of ik ook foto’s van hun paard wilde maken. En toen van hun hond, of kind, etc. Zo ben ik er eigenlijk een beetje ingerold. Uiteindelijk fotografeer ik nu geen paarden meer maar alleen nog maar mensen.

Foto door: Anoesjka Minnaard.

Kun je er volledig van rond komen, of doe je er nog iets naast?
Ik kan er mooi van rondkomen en kies er heel bewust voor om mijn agenda niet helemaal vol te proppen met 50 bruiloften per seizoen. Ik vind het belangrijk dat ik het leuk blijf vinden, creatief kan blijven en genoeg vrije tijd heb om te genieten van het leven.

Met welke camera fotografeer jij, en wat zijn jouw favoriete objectieven?
Momenteel gebruik ik een Canon 6D en ik werk altijd met objectieven met een vast brandpunt. Mijn favoriet is de 50mm F1.4, en daarnaast heb ik altijd een 85mm en een 35mm bij me.

Laat jouw favoriete foto zien van de afgelopen 6 maanden. Kun je er iets over vertellen?
Ik vind het altijd heel erg lastig om een favoriete foto te kiezen, maar nu komt toch wel als eerste deze foto van Joyce in gedachten. Ik ben vrij recentelijk begonnen met een nieuw project: Portret met Jet. ( http://portretmet.marietmons.nl/ ) Daarin interview ik mensen over allerlei uiteenlopende onderwerpen en mijn vriendin Joyce was de eerste. Deze foto is best anders dan mijn ‘normale’ werk, maar het is zo leuk hoe het tot stand kwam. Ik heb Joyce in het verleden vaker gefotografeerd en het is fijn werken met haar. We liepen in de duinen en ik zag ineens een zandheuvel die mooi scherp af stak tegen de felblauwe lucht, dus stuurde ik haar de heuvel op en een paar minuten later hadden we deze foto. Ik vind ‘m zo tof en hij past zo goed bij het interview!

Wat fotografeer je het liefst?
Mensen, en dan het liefst in de natuur. Ik vind het heerlijk dat mijn werk creativiteit, buiten zijn en mensenwerk combineert. 


Heb je nog wensen of dromen binnen de fotografie die je graag waar zou willen maken?
Het lijkt me heel mooi om verder te gaan met de interviews voor Portret met Jet, en wie weet mag ik dat ooit voor een magazine doen. Ook lijkt het me tof om een keer zelf een boek te maken. Ik werk regelmatig aan projecten van anderen, heb meerdere boekcovers geschoten, maar zou nog wel een keer helemaal van begin tot eind zelf iets moois in elkaar willen zetten.

Wie of wat is jouw grootste voorbeeld, en waarom?
Die heb ik eigenlijk niet echt. Er zijn ontzettend veel fotografen wiens werk ik prachtig vind, maar om nou echt te zeggen dat die een voorbeeld voor me zijn… Ik volg vooral mijn eigen hart in de keuzes die ik maak en maak het werk dat ik zelf mooi vind. 


Wat wil je iedere beginnende fotograaf graag mee geven?
Lekker cliché, maar: oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je leert het het beste door het te doen!

Wat is jouw website en op welke social media kanalen kunnen we je volgen?
Mijn website is www.marietmons.nl
De interviews zijn te lezen op portretmet.marietmons.nl
Instagram: @marietmons
Twitter: @marietmons
Facebook @marietmonsphotography

Mariët. Man, man, man. Wat een prachtig werk maar jij toch. Iedereen die dit leest, bekijk zeker even haar website voor nog veel meer werk. En ook via haar social media kanalen blijf je op de hoogte van alle mooie dingen die ze maakt en wat ze uit spookt. Zeker doen hoor!

 

Q: Wat vind jij een mooi beeld van Mariët?

 

Say Cheese,
Mariska van der Haven

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*