Hoe het nu gaat met mijn eigen bedrijf

We zijn een aantal maanden verder, in januari schreef ik dit artikel dat ik mijn eigen bedrijf ging starten. Hoe gaat het daar nu mee? Heb ik spijt? En wat doe ik zo al op een dag. Ik vertel je er graag eens wat meer over.

Geen enkel moment spijt
Dat lees je goed. Ik begon aan het HBO omdat ik nog niet wilde werken. Zoals jullie weten liep dat anders dan gepland. Na 2 maanden Communicatie aan de Hogeschool in Leiden stopte ik. Het maakte me niet gelukkig en ik zag niet voor me hoe die opleiding mij ging helpen in de toekomst. Keuzes maken dus, en dat deed ik… Ik ging op zoek naar een baan voor minimaal 3 dagen in de week en 2 dagen zou ik zelfstandig gaan werken en dus eigen opdrachten gaan binnen halen. Man wat was dat spannend. Zou dat wel zo gaan werken als ik in mijn hoofd had.

Ik werk nu 3 dagen in de week bij INTO business magazine. Waar ik werk als Social Media Expert. Chique hé? De mannen die er werken hebben de leeftijd van mijn vader en liggen op dat gebied dus iets achter qua het begrijpen van alles op Social Media ;). Ik heb het ontzettend naar mijn zin en de combinatie is perfect.

Opdrachten
Ik heb de afgelopen tijd veel opdrachten mogen doen voor bedrijven. In de eerste 2 maanden heb ik mogen fotograferen voor: Eazie, Schildersbedrijf Paul van der Zon, Amsterdam B. Building Business en Bickels. Het werk daarvoor kun je hier bekijken.

Verder heb ik nog wat opdrachten gepland staan voor de aankomende 2 maanden. De eerste familie fotoshoot staat gepland en een bruiloft in augustus staat ook al in mijn agenda. Hopelijk worden dat er ook nog meer. Want met dat lekkere weer (wat hopelijk nog gaat komen) vind ik het zo leuk om buiten te fotograferen!

Een week in mijn leven
Meestal ben ik maandag, dinsdag en woensdag te vinden bij INTO business. Daar werk ik van 9 tot 5, 3 dagen in de week. Donderdag en vrijdag probeer ik dan te vullen met mijn eigen opdrachten. Waar meestal wel 1 dag administratie of mails versturen en beantwoorden bij hoort. Maar ik kan je vertellen, ze zijn meestal dus goed gevuld #goedbezig.

In het weekend ben ik foto’s bewerken, want ook dat moet gebeuren. Dat doe ik meestal op de zaterdag. Als ik geen shoot die week heb gehad, wat er ook bij hoort. Want, als ondernemer heb je soms periodes die wat rustiger zijn. Daar heb ik zeker ook mee te maken gehad. Wanneer dat zo is ben ik gewoon lekker thuis, op pad of wat gezelligs doen met vriendinnen.

En nu?
Ik blijf lekker doorgaan zoals ik nu bezig ben. Ik probeer mezelf online goed zichtbaar te houden en jullie mee te nemen in het proces. Ook ben ik lekker actief op Instagram (zie hier) en probeer ik daar steeds vaker goeie en toffe content voor te maken.

Wil jij mij als fotograaf voor een portret of familie shoot. Voor bedrijfsfotografie of voor jouw bruiloft? Laat het mij dan even weten, ik hoor graag meer! 🙂 Mail dan naar info@mariskavdhaven.nl


Tessa maandag 30 april 2018 om 17:22

Wat fijn dat je draai heb gevonden en nu je ding kan doen wat je echt leuk vind! En hoop op veel toffe samenwerkingen in de toekomst.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*