Mijn favoriete foto’s van 2017

2017 is weer voorbij gevlogen. Lekker een cliché opening, maar zo is het maar wel. En ook wat opa’s en oma’s altijd tegen je zeggen. Hoe ouder je wordt, hoe sneller de jaren gaan. En ik kom er wel achter dat dat ook nog klopt…

Mijn fotografie was top dit jaar, ik heb er zoveel van kunnen genieten. En zoveel mooie opdrachten kunnen binnen slepen, en mogen doen. Dit is wel een jaar geweest waar ik denk op dat gebied wel veel gegroeid ben. En daarom laat ik jullie graag wat van mijn favoriete foto’s/momenten van dit afgelopen jaar zien.

READY SET GO!

Begin dit jaar gooide ik er in meerdere Facebook groepen uit dat ik op zoek was naar bloggers/instagrammers. Die meer foto’s voor bijv. hun website of social media kanalen wilde gebruiken. Zo leerde ik onder andere Francisca kennen, van @franamsterdam. En heb ik ook geshoot met Lenette Hermsen en Frederique Bos, van het instagram account @fablefrique.

Bloggers en Influencers
De fotoshoot met Lenette was leuk! Ik heb daarvan 2 beelden uitgekozen die ook lekker bij elkaar passen en bij mijn nieuwe huisstijl (stay tuned). Roze! Dit roze huisje kun je spotten in Leiden en is een super toffe, foto spot. De foto’s met Frederique zijn ook echt favoriet. Het was mooi weer, de bewerking mocht lekker warm (voor Frederique haar Instagram). Oh, en Frederique is gewoon super fotogeniek en haar kleding, damn! -> meer portretfotografie

Traantjes weg pinken in 2017
De bruiloften die ik dit jaar mocht doen, wauw. Traantjes. De bruiloft van Thijmen en Laurien (rechts) was genieten. We hadden ontzettend lekker weer, het zonnetje was er de hele dag en de sfeer was super, en heerlijk relaxt. Voor mij kon het niet beter! De bruiloft van Kenneth en Paulien (links) was mooi! En dat op zo’n prachtige locatie vond ik een eer, ze trouwde namelijk in het stadhuis van Leiden. En ook daar kwam s’ochtends de zon om een hoekje kijken. -> meer bruiloften

52 modellen in één weekend, en ik wil meer!
JR Modelmanagement was misschien wel de pittigste klus die ik tot nu toe heb gehad. Maar wel zoooo leuk! 52 modellen in 3 dagen, een prachtige locatie waar ik maar al te vaak even aan terug denk. In de toekomst hoop ik nog wel op meer van dit soort klussen.

Prachtige gezinnen, stuk voor stuk.
Ook heb ik weer mooie groepen mogen vastleggen deze zomer. Vooral met het lekkere weer had ik soms wel 2 groepen in een week, dat was echt genieten! Elke keer weer zoveel leuke kids of gezinnen voor mijn lens. Lieke, wat ben ik blij met die kleine meid (zwart-wit foto), want deze foto is zeker weten 1 van mijn favoriete foto’s. En ook de foto van Jenna en Demi (rechts in de collage) samen vind ik zeer leuk! Ook mocht ik kennissen van mij vastleggen, de familie Enter. En persoonlijk vond ik het lichtinval heel mooi, de kleuren en natuurlijk het gezin wat er top op staat. -> meer groepsfotografie

Shooten met 34 graden
Deze shoot was ik verbaasd van mijzelf toen ik thuis de foto’s ging bekijken. Wow, wat vond ik dit vet! Mijn moeder vond het wat apart, oh en mijn broertje trouwens ook. Maarja, fashion? Blauwe lippen, bloemen op je mond. We dragen het natuurlijk allemaal dagelijks 😉 Maar het team was gewoon super, de sfeer, het weer misschien iets te warm, maar trots. Dat waren we. Een backstage video van deze fotoshoot kun je hier bekijken.

Oh god, ja. Dus nu is 2017 voorbij? Bijna wel. Maar in 2018 gaan we voor nog veel meer en nog mooiere plaatjes. Want binnenkort heb ik leuk nieuws voor jullie.

Alle gezinnen, bruidsparen, bloggers, influencers en kids. Bedankt dat IK, jullie heb mogen vastleggen dit jaar. Jullie waren prachtig en ik heb met volle teugen genoten.

Tot volgend jaar,

Say Cheese,
Mariska van der haven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*