Mijn vakantie in Macedonië

Mijn vakantie in Macedonië. Samen met het gezin vertrokken wij voor 13 dagen naar Macedonië. Alleen mijn vader was er vroeger eens geweest met een studie reis. Maar wij verder nog niet. Geen idee wat ik er van moest verwachten. Maar het was een top vakantie. In dit artikel geef ik tips en tops over Macedonië. Ik raad het jullie 100% aan om er eens heen te gaan. Meer zien? Kijk dan snel mee.


Macedonië zoals ik al zei was ik er nog nooit geweest. Ik was er zeker aan toe om op vakantie te gaan maar toch vond ik het toch wel spannend een paar dagen voordat we weg gingen. Een onbekend land, geen idee wat je moet verwachten en ga zo maar door. En vliegen, ook erg spannend maar wat had ik zin om alles te zien van boven af. Toen we aankwamen was het al heerlijk warm het zag er allemaal super mooi uit. Ook ons verblijf zag er in eerste oogopslag al super uit, het ontvangst was ook top. We kregen sap of koffie met verse Macedonische broodjes. Ik ga jullie nog veel meer laten zien en vertellen.

VERBLIJF

 

 

We verbleven in Oaza Inn in het plaatsje Ohrid. Een “bed & breakfast” wat gerund wordt door Jadranka & Blago. Ze hebben 12 jaar in Nederland ook een hotel/restaurant gerund. En hebben ook 2 zoon’s die hier nog in Nederland wonen. Ze spreken dus nog redelijk Nederlands. Het ware super gast vrije mensen, zo zei Blago ook gelijk bij aankomst. Wat van mij is, is ook van jullie. Oaza Inn heeft een best groot oppervlakte aan gras en gelegenheid om heerlijk te chillen. Ik denk dat er zo’n 20 kamers zijn dus het is ook niet super druk als in een groot hotel. Ze hadden ook 2 honden Aron & Zana. En 2 kittens. Ik ben dol op ze en mis ze wel echt. Oaza Inn is zeker een aanrader!!!! <3
 

OMGEVING

 

 

 

 

 

Macedonië was vroeger het oude Joegoslavië. Voor de mensen die ook niet weten waar het ligt. Het ligt net boven Griekenland. Macedonië staat bekend om de vele kerkjes. Iedereen is gelovig. De meeste mensen hebben een orthodox geloof. De priester bid naar het oosten en staat met zijn rug naar de menigte in de kerk. De mensen die ook komen bidden staan en mogen niet zitten. Wat wel bijzonder is, is dat er dus meerdere soorten geloven zijn en dat ze dat wel allemaal van elkaar accepteren.
Ohrid staat ook bekend om het meer (het meer van Ohrid) zo heb je ook het prespa meer waar we ook zijn geweest. Dat grenst aan Macedonië, Albanië en Griekenland. Elk land heeft dus een eigen stukje van dat meer. In het meer van Ohrid zwemmen veel inwoners van het land zelf. We zijn er zelf ook 1 keer wezen zwemmen en dat was erg lekker.
Wat denk het meest schokkende was is het geld. In Macedonië hebben ze geen euro’s maar denar’s. 60 denar is 1 euro. De eerste avond gingen we na het eten een ijsje halen. We waren voor 4 ijsjes met 1 bolletje 1 euro kwijt. We waren echt in sjok, was dit wel goed? De avonden daarna konden we voor 4 personen uit eten voor 20 tot 30 euro. Heerlijke salade’s, vlees gerechten of reist. De mensen zijn onwijs aardig en totaal niet opdringerig.

DIEREN

 

 

 

 

 

 

Al die dieren om je heen. En nu ben je weer thuis en het enige wat ik hier thuis heb is 5 kippen. Die staan er nou niet echt om te springen om eens lekker te knuffelen. Maar de eigenaren hadden zoals ik al zei 2 honden, Aron & Zana. En ook hadden ze een kat die al 9 jaar bij hun was, ze had al een aantal keren nestjes gehad met kittens maar altijd verstootte ze ze. Dit keer was de eerste keer dat ze ze voeding gaf en echt bij zich hield. Helaas is de moeder overleden toen we er waren omdat ze waarschijnlijk iets raars had gegeten en 2 kittens zijn daarna ook weg gegeven. Er bleven er nog 2 over en dat was natuurlijk altijd even gezellig. Lekker knuffelen met die kleine beetjes.
De puppies die je ziet op de foto’s waren bij de grensovergang bij Albanië. Er waren er denk een stuk of 20. Ze waren van zwart tot bruin tot aan page hondje bruinig. ZOOOO lief allemaal. Mag ik er een mee nemen?
Maceonië is een aanrader. Ik heb denk al 10 keer gezegd sinds ik thuis ben. “Al kon ik nu weer terug had ik dat gedaan”. Ik mis het echt wel. Zeker omdat het nou niet echt super weer is geweest hier in Nederland de afgelopen dagen.
Als jullie nog vragen hebben over Macedonië dan hoor ik het graag. 
Veel liefs, Mariska.

Anne-Sterre maandag 3 augustus 2015 om 10:48

Ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een bijzonder land en heerlijk om op vakantie te gaan. Mooie foto's.

claudia verloop maandag 3 augustus 2015 om 18:36

Wauw, dat zijn even mega mooie foto's. Tof!

Iep maandag 3 augustus 2015 om 19:51

Wauw, wauw, wauw! Wat prachtig en geweldig! Ik ben helemaal verliefd op de foto's die je hebt gemaakt!
Liefs Iep

Mariska van der Haven maandag 3 augustus 2015 om 20:34

Dankjewel dat is erg lief van je ! 😀

Nina Heutinck dinsdag 4 augustus 2015 om 19:39

Wauwie wat heb je mooie foto's gemaakt!

Mariska van der Haven dinsdag 4 augustus 2015 om 19:57

Dankjewel Nina! 😀

Sophie dinsdag 4 augustus 2015 om 21:24

Wauw, wat een prachtige foto's! Macedonië ziet er er gaaf uit! Ik ben nog nooit die richting op geweest qua vakanties, misschien toch 'ns 'n keertje doen!

Anoniem zondag 9 augustus 2015 om 17:50

De foto's zijn zoooo heerlijk. Dat groen en met die mediteraanse bouwstijl. love it! xxxxsoof


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*