Simpel je eigen photobooth

Fotohokje, photobooth, photo booth, fotobox of fotomachine. Zo kan ik nog wel een paar namen verzinnen voor deze heerlijke machine. Je vindt ze overal terug. In Nederland is dat vooral op stations, voornamelijk voor het nemen van pasfoto’s, maar ook steeds meer op beurzen, festivals, bruiloften en andere evenementen.

Als een photobooth op een feest of partij staat, dan maakt iedereen er wel gebruik van. Tegenwoordig kun je zelf ook een fotohokje huren voor bijvoorbeeld je bruiloft, hoe leuk is dat!? Dan kun je met wat mensen zo’n leuke foto maken en worden er meestal wel twee afgedrukt zodat de bruid en de bruidegom een foto hebben voor in het gastenboek en je er zelf ook eentje mee kunt nemen.

Als fotograaf fotografeer ik mijzelf soms ook wel eens. Ik heb al eerder gedeeld hoe ik dat deed en gebruikte daar ook een simpel A3 vel voor zodat ik een leuke achtergrond voor de foto’s had. Tegenwoordig heb ik een mooi systeem om een groot uit te rollen doek aan op te hangen en hoef ik dus geen vellen papier meer op mijn muur te plakken.

Natuurlijk is niet iedereen fotograaf en wilde ik het dus simpel houden. Daarom laat ik vandaag zien hoe je met een simpel (gekleurd) A3 vel, je camera en een printer de meest leuke foto’s ook gewoon thuis kunt maken. Leuk voor jezelf maar natuurlijk ook met vriendinnen is dit super creatief om samen iets van te maken, dan kun je volgens mij de leukste groepsfoto’s met elkaar schieten.

Als je nou denkt dit is mij allemaal te veel werk, dan zijn daar de Jongensvandephotobooth.nl. Deze toffe gasten verhuren dus photobooth’s in allerlei stijlen. Je kunt zelfs de fotostrip waar je foto’s op worden afgedrukt laten ontwerpen door een ontwerper, hoe leuk is dat! Verder heb je onbeperkt fotoprints en brengen ze allerlei props en verkleedkleding mee om jou helemaal top op die foto’s te laten staan. Ik zeg shinen maar!

Ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben en zoals ik in de video ook zeg, laat me vooral jouw resultaten zien als je deze photobooth at home dus ook gaat proberen. Ik ben namelijk heel benieuwd hoe iedereen dit invult en zijn eigen kunstwerkjes er van maakt.

Q: Heb jij wel eens in een fotohokje foto’s laten afdrukken?

Mariska

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*