Waarom jij Pinterest zou moeten gebruiken

Ik gebruik het veel, voor inspiratie, zakelijk en gewoon omdat je er uren op kan kijken. En jij zou het ook moeten gebruiken! Voor fotografen heeft Pinterest ontzettend veel te bieden. Ik ga je vertellen waarom jij Pinterest zou moeten gebruiken.

Pinterest is ideaal om inspiratie op te doen
Voor bijna elke shoot die ik doe, zoek ik eerst even Pinterest af. Ben je op zoek naar leuke ideeën voor poses, make-up, haar, kleding, of gewoon qua sferen in foto’s? Pinterest heeft het! Typ een zoekwoord in de balk in (tip: Engels geeft altijd meer resultaten), en scroll door de duizenden resultaten. Afbeeldingen die je aanspreken kun je pinnen, en in een speciaal board plaatsen. Je kunt een board maken van concepten die je nog graag wil uitwerken, van poses die je wil gebruiken, en noem maar op.

Deel boards met je klanten/modellen etc.
Je hoeft zo’n board natuurlijk niet voor jezelf te houden. Je kunt ook samen met je klant een moodboard maken! Laat je klanten bijvoorbeeld foto’s pinnen die zij mooi vinden of die hen aanspreken. Dan pin je zelf ook verschillende ideeën, en zo werk je samen aan een moodboard. Je kunt ze ook gewoon je eigen boards doorsturen die je gemaakt hebt. Bijvoorbeeld een board vol met tips en/of ideeën voor outfits die goed werken bij een fotoshoot.

Bron: www.pexels.com


Bepaal je huisstijl
Pinterest is ook echt een hemel voor designers. Een gigantisch aanbod aan logo inspiratie, design en website templates. Zo kun je ook inspiratie op doen voor jouw eigen huisstijl. Welke logo’s vind jij mooi, wat voor sfeer wil jij op je website neerzetten? Welke kleuren paletten zijn mooi om te gebruiken?

Sla leuke tutorials en artikelen op
Naast afbeeldingen kun je op Pinterest ook veel links vinden naar leuke tutorials en blogposts. De artikelen zelf staan niet op Pinterest, maar die kun je vinden door op de foto te klikken. Zo heb ik al een hele hoop leuke bloggers/tutorials ontdekt!

En, heb ik je al een account aangemaakt? Je kunt mij hier volgen. Wat doe jij zoal allemaal met Pinterest?

Say Cheese,
Mariska van der Haven

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*