Weekend naar Duitsland

Van 19 t/m 21 juni ben ik samen met mijn beste vriendinnetje Roos naar Duitsland geweest, ja dat is alweer een tijdje terug maar beter laat dan nooit. Hoe? We maakte er een roadtrip van en dat was mega leuk. Ik vertel jullie er graag meer over…

We hadden van te voren al wat hotspots gevonden en ik maakte een rijschema met wat we welke dag gingen doen en hoeveel km tussen de stops zat etc. Dus of we voorbereid waren? Ja zeker!

Rond half 10 kwam Roos mij ophalen en rond 2 uur waren we bij het plaatsje Bonn in Duitsland, dit had ik gevonden op Google maps en zag er wel leuk en gezellig uit. Funny side note; Roos had Bon ingevuld op de TomTom in plaats van Bonn met twee keer de n. Helaas kwamen we op een doodlopende straat uit (geen grap). We moesten nog 1,5 uur doorrijden.
We schoten wat foto’s in het plaatsje Bonn en aten (super chique) bij de McDonald’s. Wel heel lekker, zo’n Happy Meal voor zo’n 4 euro en weer door…

Rond 5 uur kwamen we bij onze eerste hotspot aan: de Geiyerlay Suspension Bridge. We waren inmiddels best wel moe maar alle beelden die wij op Instagram hadden bewonderd zagen er prachtig uit totdat we er achter kwamen dat we zo’n 40 minuten moesten lopen naar de brug. Wel door een mooi gebied met veel graanvelden en ook daar schoten we natuurlijk wat foto’s.

De brug is 360 meter lang, aardig wat dus. Vermoeid, warm (toen zo’n 30 graden) en druk? Nee, gelukkig niet. Omdat we aan het einde van de dag waren was het redelijk rustig. Ik denk namelijk dat dit aardig toeristisch kan zijn op het midden van de dag maar dat wil je niet eens in de zomer met die hitte (tip dus!). Het was echt wel vet! 

We zijn daarna doorgereden naar onze Airbnb in het plaatsje Lieg. Bijna geen kip te bekennen zo rustig was het, wel heel lekker! De Airbnb wordt verhuurd door Alan en Brigitte . Twee super lieve mensen, heel gastvrij. Een huisje met 2 paarden, 2 hondjes en 3 kippen. Het ontbijt was super lekker en uitgebreid, zodat we er die dag weer helemaal tegen aan konden.

Op dag 2 stond Burg Eltz op de planning een fantastisch kasteel midden in de bossen. Je kon er met een shuttlebus (2 euro) makkelijk komen of je kon het stukje in 15/20 minuten lopen en dat deden wij dus. We gingen vroeg in de ochtend want het zou weer lekker warm worden die dag, druk was het wel maar als je geduld had en zorgde dat alle toeristen waren doorgelopen moet je ontzettend veel foto’s schieten en heb je uiteindelijk wel een heel mooi plaatje.

In de middag hebben we de toerist uitgehangen in het plaatsje Cochem waar ik met mijn ouders wel al eens was geweest. Leuke huisjes en straatjes en we zijn nog in de stoeltjeslift omhoog geweest. We hebben s’avonds lekker pizza gegeten met een glas wijn.

Toen moesten we alweer naar huis, onderweg hebben we wel nog een stop gemaakt bij het roze kasteel in Drunen (Nederland) wat vroeger ‘Het land van Ooit’ was. Als je er in de buurt woont of van de kleur roze houdt moet je hier echt heen!

En dat was de trip, we hebben zeker genoten van het weer, tevreden met alle foto’s en een toffe ervaring rijker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Q: Heb jij wel eens een roadtrip gedaan? Waar ging jij toen naartoe?

Mariska van der Haven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*