Toffe Instagram spots: Leiden

Leiden is misschien wel mijn favoriete stad. Waarom? Het voelt als een dorp door de nuchtere gezelligheid maar de drukte van een stad en omdat ik met 35 min fietsen in Leiden ben. Vandaag heb ik wat Instagram spots voor jullie, of gewoon leuke plekjes om te bezoeken of een foto van/bij te schieten.

Hortus Botanicus

De hortus is een fantastische plek om gewoon lekker te wandelen maar ook als foto locatie heel mooi. Ik ben in verschillende botanische tuinen geweest maar die in Leiden is echt mijn favoriet omdat je gewoon verschillende mooie hoekjes hebt. 

Rapenburg 73 – www.hortusleiden.nl

Lavendi Coffee

Ze zitten er pas een aantal maanden, maar het interieur en hun freakshakes, een calorie bommetje op zich zijn echt genieten. Super leuke mensen en ook daar weer verschillende hoekjes voor een foto’tje.

Steenstraat 12, www.lavendicoffee.com

Grachten

Leiden heeft natuurlijk ook ontzettend veel grachten en daar kun je super leuke foto’s bij maken. Ook een tip, loop eens helemaal naar boven in de Hudsons Bay bij La Place en geniet van het uitzicht op de Aalmarkt. Grachten die het bezoeken waard zijn: Galgewater, Morssingel, Rapenburg en de Nieuwe Rijn.

Chummy Leiden

Chummy is ook een super leuk tentje, hun originele koffie’s en drankjes zijn echt mijn favoriet. Het interieur en de ruimte is gewoon ontzettend leuk. Van de zomer hebben ze ook een deel in het steegje gekregen en heb ik toen ook eens lekker buiten gezeten in het zonnetje. Mijn favorieten zijn de Red Velvet latte en de Pinky Winky.

Breestraat 97, 

Het roze huisje

Het roze huisje, wauw. Hoe leuk is dit? Hij is te vinden op de groenhazengracht. Het stond een tijdje terug te koop maar het was natuurlijk binnen no time weer verkocht. Logisch, iedereen wil daar toch wonen…

Pieterskerkhof

Dit straatje is echt een van mijn favorieten en bijna elke shoot ga ik er wel even langs. De huisjes op de achtergrond zijn gewoon zo ontzettend leuk. Het geeft me een beetje een Scandinavisch gevoel.

En? Waar wacht je nog op, hup naar Leiden! Heb jij nog een leuke spot in Leiden? Deel hem dan vooral even in een reactie. Vind ik leuk!

Mariska van der Haven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*