Mijn reis naar Marokko

Ik ging op vakantie naar Marokko, dat hebben jullie misschien al wel gezien (hier). In dit artikel deel ik wat ik gezien heb en natuurlijk wat tips en mijn mening over Marokko. Ik zag steeds vaker Marrakech in mijn feed op Instagram voorbij komen en dat zag er zo mooi uit. Al die kleden, tassen en mooie gekleurde gebouwen. Maar ja met wie? Vriendinnen hebben of een vriend of geen tijd/geld om nu zo’n reis te maken. Maar waarom zou ik er dan niet heen gaan, als ik dat wel zou willen. Ik ben opzoek gegaan naar een groepsreis en stuitte al snel op de 8 daagse trip bij Kras.

Begin dit jaar heb ik de reis geboekt en dus wachten tot ik op vakantie zou gaan. Ik vond het redelijk spannend hoe de groepssamenstelling zou zijn aangezien het gemengde leeftijden zouden zijn. Via de website kun je al een beetje meekijken door welke leeftijden de reis wordt geboekt en die stond al snel op 50% = 50+. Maar ja, niet dat ik dit erg vond. Die mensen hebben altijd zoveel te vertellen en dat was zo. Doordat de groep gemengde leeftijden had waren er ook veel verschillende verhalen. Samen met een ander meisje (24) die mee was met haar ouders waren wij de jongste van de groep.

Dag 1

Onze reis begon in Casablanca, een opkomende stad. Ze zijn er druk aan het bouwen en verbouwen om alles toerist proof te maken. Er zit een leuk winkelcentrum en niet te vergeten De Hassan || moskee. Die niet te missen is zo groot, ik zag hem zelfs al vanuit het vliegtuig en op de terugweg heb ik dat vast kunnen leggen d.m.v. een filmpje en ineens spotte ik hem. Prachtig was het. We verbleven de eerste nacht ook in Casablanca in een prima hotel waar ik als een blok na de eerste lange reisdag in slaap viel.

Dag 2

We reden door naar Rabat. Ook een prachtige plek. Hier sliepen we in een van de mindere hotels. Maar ach, het was maar voor een nachtje en 9 van de 10 keer was ik zo moe, dat ik die avond toch wel binnen no-time in slaap viel.

We bezochten in Rabat het plaatste Oudaia Kasba, echt prachtig! Ik vond mijn droomhuisje (met roze details) en het deed me erg denken aan Chefchaouen, een plaatsje boven Fez en volledig blauw is. Daar zou ik graag nog eens naartoe gaan.

Dag 3,4 en 5

We zijn te vinden in Fez, ook een geweldige plek waar we de medina in gingen en o.a. de leerlooierij en een zijdemaker bezochten. Heel indrukwekkend! Fez was een van mijn favorieten van deze reis. Aan het einde van dag 4 reden we door naar Beni Mellal een mooi natuur gebied van Marokko. De reis was laaaannggg en we hebben dus veel in de bus moeten zitten. Het hotel in Beni Mellal was heerlijk, weinig in de buurt, een zwembad en een pauw die wat rond huppelde rondom het hotel. Genieten dus!

Ook bezochten we Ouzoud, een prachtige plek met een schitterende waterval. Die ik nog nooit had gezien volgens mij. Tenminste, niet zo mooi! Er waren aapjes en ook die had ik in het wild nog nooit gespot. Wel waren er veel mannen die noten hadden en die je dan kon voeren aan de apen. Als je de noten alleen accepteerde moest je ze wel betalen, dus let daar op. De klim naar de top was zwaar vanwege de hitte, maar onderweg heb je een aantal lunch tentjes en wat winkeltjes waar mensen sieraden, kleden en andere spullen verkopen.

160 km verder (vanaf Ouzoud) maar we zijn in Marrakech! Ik keek hier ontzettend naar uit, maar hier hadden we veel te weinig tijd voor (1 avond en 1 dag). Alle mooie souks, slangenbezweerders, mensen met eettentjes op het plein die ontzettend graag willen dat je bij ze komt eten en zelfs wat Nederlandse woordjes hebben geleerd “Kom hier eten het is gezonder dan Sonja Bakker” Ja echt! dat werd gebruikt zodat ik bij ze kwam eten.

Ik ga dus zeker nog eens terug om dit mooie plekje verder te ontdekken. Het was begin juli ontzettend warm. De laatste dag dat wij in Marrakech waren was het dan ook 38 graden. Het schijnt rond september/oktober ook heel goed te doen te zijn. Zonder dat de zweetdruppels van je benen lopen in juli/augustus.

Verder was de reis door Kras erg goed geregeld. Een fijne gids, gezellige groep en prima eten. Na een paar dagen kwam de tajine met kip en groente of een ander stuk vlees met groente wel mijn neus uit tijdens de lunch. Maar ook daar was je vrij in om zelf op pad te gaan voor een lunch als je dat wilde.

Ik heb genoten en zou dus zo weer terug gaan om meer van dit prachtige land te gaan ontdekken.

Q: Zijn jullie wel eens in Marokko geweest?

Mariska van der Haven


Jennifer zaterdag 8 september 2018 om 06:41

Hoi Mariska, wat leuk om te lezen.
A.s. Woensdag vertrek ik met een vriendin ook naar Marokko voor een 9 daagse rondreis.
Super leuk dus om van jou alvast een preview te zien.
Dank je wel daarvoor.
Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik ben heel benieuwd hoe wij het zullen ervaren.
Knuffel Jennifer.(mezzo)????


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*